ROMESCO-KASTIKE
5 (suippo)paprikaa, pienehköjä
2 valkosipulin kynttä
2 tomaattia, nämäkin voisi paahtaa
3 rkl (karkeaa) mantelijauhetta, jäi macaronssien teosta
2 rkl (omena)viinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
savuchilikastiketta maun mukaan, Poppamies
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1. Halkaise paprikat ja poista siemenet ja kanta. Grillaa paprikoita (kuori ylöspäin) ja valkosipuleita grillissä tai uunissa 225 asteessa n 15 minuuttia tai kunnes paprikat alkavat tummua. Siirrä paprikat muovipussiin hyörystymään
2. Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne lohkoiksi tehosekoittimen kulhoon, lisää mantelijauhe, viinietikka, hunaja ja suola
3. Purista paahtuneet valkosipulit kuoristaan mukaan. Vedä paprikoista kuoret irti ja laita paprikat tehosekoittimen kulhoon
4. Soseuta kastike, lisää öljy ja mausta mustapippurilla ja maun mukaan savuchilikastikkeella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti