SIENI-PINAATTI PYTTIPANNU UPPOMUNILLA
(kahdelle)
6 keitettyä (uutta) perunaa
2 dl kanttarelleja
100g pinaattia
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi
pari oksaa persiljaa
2 kananmunaa, 1/2 dl etikkaa
suolaa, pippuria
1. Leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Ota viipaloidut varret sivuun
2. Hienonna persilja, laita pinaatin lehdet rullalle ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa kanttarellit (tarvittaessa) pienemmäksi
3. Paista kanttarellit, mausta suolalla ja pippurilla, nosta sivuun
4. Paista perunoita, ja sipuleita kunnes perunat alkavat saada väriä. Lisää kanttarellit, pinaatit ja kesäsipulin varret, sekoita ja mausta
5. Valmista uppomunat. Riko kananmunat kahteen kuppiin. Laita vesi kiehumaan, veden poreillessa kevyesti kaada sekaan etikka. Kun vesi alkaa poreilla uudelleen, tee veteen pyörre ja kaada munat pyörteeseen yksitellen. Keitä kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla lautaselle valumaan , mausta suolalla. Nosta valmiit uppomunat pyttipannuannosten päälle, viimeistele persiljalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti