Kuva osa isompaa kuvaa, kun lähikuvat jäivät ottamatta |
MANSIKKAKAKKU
kakkupohja:
1/2 l kananmunia (nyt =10)
1/2 l hienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
*
voita, kookoshiutaleita vuokaan
täyte:
12 liivatelehteä, vettä
1 pkt sitruuna tuorejuustoa
1 pkt tuorejuustoa
1 dl hienoa sokeria
4 dl kuohukermaa
1/2 litraa mansikoita
1/2 dl sitruunamehua
kostutukseen:
sitruunanmakuista kivennäisvettä
päälle:
1/2 l mansikoita, hyytelösokeria, vettä
4 dl vispikermaa
*
marenkeja
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan
3. Voitele reilu kakkuvuoka ja ripottele kookoshiutaleilla, kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuuassa
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuustot ja sokeri. Vaahdota kerma. Murskaa mansikat. Yhdistä juustoseos, kermavaahto ja mansikat ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita hyvin. Anna levätä hetki
5. Leikkaa kakkupohja poikittain neljään levyyn. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Laita yksi levy takaisin puhdistettuun kakkuvuokaan ja kostuta levy kivennäisvedellä
6. Levitä 1/3 täytteestä kostutetulle kakkulevylle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta kivennäisvedellä ja täytä, toista kolmannen kerran ja nosta päällimmäiseksi kakkulevy, kostuta. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään
7.Kumoa kakku tarjoiluvadille. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja levitä kakun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kiille tasaisesti mansikoiden päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota mieleisesi pursotukset kakun reunoille. Viimeistele marengeilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti