tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mansikkakakkua synttäreille

En muista milloin olen viimeksi leiponut tavallisen täytekakkupohjan, varmaan teinin ristiäisiin. Harrastan enempi juustokakkuja tai ystäväpiirin erilaisten rajoitteiden vuoksi teen kakut munattomina ja/tai gluteenittomina. Nyt neiti kuitenkin halusi perinteisen mansikkakakun ja äiti googlaamaan. Päädyin Hellapoliisin ohjeeseen kakkupohjan osalta. Täytteenä käytin usein ennenkin tekemääni mansikkamoussea, nyt kaksinkertaisena annoksena. Täytyy sanoa, että koskaan ei kakku ole noussut näin hyvin ja pysynyt tasaisena läpi paistamisen. Päällisessä minulle perinteiseen tapaan mansikoita hyytelösokeriseoksella siveltynä. Reunoille yritin kermapursotuksia, mutta ihan kondiittorin tulokselta tämä ei vielä näytä. Neiti näki Hellapoliisin kakun reunoilla marenkejä, joten niitäkin täytyi lisätä.
Kuva osa isompaa kuvaa, kun lähikuvat  jäivät ottamatta

MANSIKKAKAKKU

kakkupohja:
1/2 l kananmunia (nyt =10)
1/2 l hienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

*
voita, kookoshiutaleita vuokaan

täyte:
12 liivatelehteä, vettä
1 pkt sitruuna tuorejuustoa
1 pkt tuorejuustoa
1 dl hienoa sokeria
4 dl kuohukermaa
1/2 litraa mansikoita
1/2 dl sitruunamehua

kostutukseen:
sitruunanmakuista kivennäisvettä

päälle:
1/2 l mansikoita, hyytelösokeria, vettä
4 dl vispikermaa
*
marenkeja




1. Vaahdota kananmunat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan
3. Voitele reilu kakkuvuoka ja ripottele kookoshiutaleilla, kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuuassa
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuustot ja sokeri. Vaahdota kerma. Murskaa mansikat. Yhdistä juustoseos, kermavaahto ja mansikat ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita hyvin. Anna levätä hetki
5. Leikkaa kakkupohja poikittain neljään levyyn. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Laita yksi levy takaisin puhdistettuun kakkuvuokaan ja kostuta levy kivennäisvedellä
6. Levitä 1/3 täytteestä kostutetulle kakkulevylle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta kivennäisvedellä ja täytä, toista kolmannen kerran ja nosta päällimmäiseksi kakkulevy, kostuta. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään
7.Kumoa kakku tarjoiluvadille. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja levitä kakun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kiille tasaisesti mansikoiden päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota mieleisesi pursotukset kakun reunoille. Viimeistele marengeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti