sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Raikkaita makuja

Piparjuuri sopii hyvin rasvaisen lohen seuraksi ja on siis päässyt maustamaan lohta aiemminkin. Tällä kertaa mukana oli myös raikastavaa sitrusta, alkuperäisessä ohjeess sekä sitruunaa että appelsiinia. Tällä kertaa jouduin korvaamaan appelsiinin valmismehulla, olin lukenut ohjeen huolimattomasti ja appelsiinit jäivät hankkimatta. Leikkasin lohen annospaloiksi ja käytin kypsentämiseen paistinpannua. Asiaa voisi yksinkertaistaa laittamalla fileen kokonaisena uuniin. Tärkeää kuitenkin on, ettei kala kypsy liikaa, vaan on sisältä edelleen läpikuultavaa. Ohje varioitu Nurmi-Vahtera-Rantalan Mojo-kirjasta. Lohen seurana tarjoiltiin fenkolirisottoa.


LOHTA JA SITRUS-PIPARJUURIKASTIKETTA

1 kg lohifileetä
2 sitruunan mehu
1 dl Tropicana mandarin morning mehua
1 rkl hunajaa
pala piparjuurta
0,5 dl oliiviöljyä
0,75 dl kapriksia
suolaa
valkopippuria


1. Purista sitruunoiden mehu kattilaan ja lisää mandarin morning mehu, ruokalusikallinen raastettua piparjuurta ja hunajaa. Keitä kunnes mehua on jäljellä kolmannes
2. Lisää oliiviöly ja kaprikset, älä enää keitä
3. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi, sivele oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista paloja molemmi puolin muutama minuuttia. Jätä lohi sisältä läpikuultavaksi. Nosta fileet tarjoiluastiaan (/ lautasille) ja kaada sitrus-piparjuurikastike päälle. Raasta vielä pinnalle piparjuurta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti