lauantai 27. marraskuuta 2010

Juustokuoren alla piilossa

Talvisena päivänä hyöryävän kuuma keitto lämmittää mukavasti. Tämä klassinen keitto ei esittelyjä sen kummemmin kaipaa.  Yksinkertaiset ainekset ja aidot maut. Rapea juustokuori piilottaa lempeän makeaksi hiljakseen muhineen sipulin. Jos keittoa jää sen voi soseuttaa vaikka jauhelihataikinan mausteeksi.

KUORRUTETTU RANSKALAINEN SIPULIKEITTO

6 isoa keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
pari oksaa tuoretta timjamia
laakerinlehti
kasvisliemikuutio
mustapippuria
1,5 l vettä
*
hyvää vaaleaa leipää
guyere tai emmentaljuustoa

1. Kuori ja viipaloi valkosipulit ohuiksi lastuiksi. Kuori sipulit ja puolita ja viipaloi ohueksi. Hienonna timjami
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuleita viitisen minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää hienonnettu timjami, laakerinlehti, liemikuutio, muutama kierros mustapippuria myllystä ja vesi. Anna kiehua hiljakseen vähintään puoli tuntia
3. Leikkaa leivästä jokaiselle ruokailijalle viipale, paahda leipä viipaleet. Raasta juusto. Nosta keittoa kulhoihin ja laita päälle leipäviipale sekä juustoraastetta. Nosta kulhot uuniin grillavastusten alle viideksi minuutiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti