torstai 18. marraskuuta 2010

Sosekeittojen maailmasta

Teinillä oli kavereita kylässä ja tapani mukaan kysyin jäisevätkö myös he ruokailemaan. Molempien vastaus oli kyllä ja sitten teini kysyi mitä on ruokana. Vastaukseni bataattikeitto veti ilmeet vakaviksi ja sai kaiketi miettimään nopeaa kotiin lähtemistä. Liekö itämaiset mausteet vai teinimäisen kova nälkä, mutta eipä keittoa jäänytkään.  Tulisuuden määrää on helppo säädellä mausteita lisäämällä, nyt bataatin makeus oli edelleen voimakkain pekonin suolaisuuden korostaessa sitä. Makumaailmana makeaa ja suolaista, lempeän tulista  ja lämmittävää.


BATAATTIKEITTO

3 bataattia (n 1 kg)
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 tl punaista currytahnaa
1/2 kasvisliemikuutio
1/2 l vettä
1 tlk kookosmaitoa
(suolaa)
***
korianteria
(pekonia)


1. Kuori ja paloittele bataatit. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Laita bataatit, sipulit, raastettu inkivääri, currytahna ja kasvisliemi kuutio kattilaan. Kaada vesi päälle. Anna  kiehua kunnes bataatit ovat pehmenneet. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella
3. Lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna pinnalle korianteria 
4. Lihansyöjä täydentää annoksen rapeaksi paistetuilla pekonikuutioilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti