sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Piparjuuren makua

Piparjuuri kuuluu yrittäjän lempimausteisiin ja hän jaksaa aina ihmetellä miksei siitä ole jalostettu tuubissa olevaa tahnaa kummempia tuotteita. Perinteisesti piparjuurta on käytetty kalan mausteena, mm piparjuurihauessa. Sitä pitääkin kokeilla joskus mökillä. En minäkään piparjuurta usein ruuanvalmistuksessa käytä, mutta yksi ohje kuuluu vakioihin. Tässä ruuassa piparjuuri tasoittaa hyvin lohen rasvaisuutta. Alkuperäinen on kopioitu kirjasta Kesäruokaa, mutta kastike on muokkautunut matkan varrella.

PIPARJUURILOHI

800g lohta
tuubi piparjuuritahnaa
2 munankeltuaista
pari tuuheaa oksaa persiljaa
1/2 dl korppujauhoja
voita paistamiseen

1. Sekoita tuubi piparjuuritahnaa (säästä 4 tl kastikkeeseen) munankeltuaisiin
2. Hienonna persilja ja sekoita korppujauhoihin
3. Alkuperäisessä ohjeessa lohi leikataan viipaleisiin, mutta nyt valmistin 1/2 fileestä kokonaisena (loppu pääsi graavautumaan)
4. Kastele lohen pinta munapiparjuuri-seoksessa ja taputtele tämän jälkeen persiljakorppujauho-seos pinnalle, anna kuivahtaa hetki
5. Kuumenna voi pannulla ja laita lohi kuorrutus puoli alaspäin pannulle, paista kunnes saa väriä ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista vielä 175-asteessa n 15-20 minuuttia. Lohi saa jäädä sisältä meheväksi. Viipaleita paistetaan vain 8-10 minuuttia
6. Tarjoile piparjuurikastikkeen ja perunamuusin kanssa

PIPARJUURIKASTIKE

4 tl piparjuuritahnaa
3 tl dijonsinappia
2 tl sitruunanmehua
3 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus mustapippuria
2 dl kermaviiliä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti