torstai 25. marraskuuta 2010

Kuka auttaisi kuorimisessa?

Ostin pussillisen juuri maasta nostettuja maa-artisokkia Ruoholahden Citymarketista ajatuksella tehdä niistä viikonloppuna alkukeitto. Jotenkin laiskuus voitti ja täyden menun valmistaminen ei innostanutkaan. Maa-artisokat päätyivät siis pääruuan, paahtopaistin lisukkeeksi. Paahtopaisti valmistui jo aiemmin testatulla, pastanjauhajilta kopioidulla reseptillä. Maa-artisokkaa valmistaisi useamminkin, jos löytyisi joku hoitamaan kuorimisen, sillä sen verran muhkurainen juures on kyseessä.
MAA-ARTISOKKAPYREE

1 kg maa-artisokkia
1 valkosipulinkynsi
1/2 l vettä
1/3 kasvisliemikuutiosta
kuohukermaa
voita
suolaa


1. Kuori  ja paloittele maa-artisokat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kasvisliemikuutio ja maa-artisokat ja valkosipuli. Kietä kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia
3. Jätä tilkka vettä maa-artisokkien sekaan, kaada loppu talteen astiaan
4. Soseuta maa-artisokat sauvasekoittimella, lisää tilkka kermaa ja nokare voita ja sekoita. Tarkista suola. Voit tarvittaessa ohentaa sosetta keitinliemellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti