TUOREJUUSTOKUORRUTTEINEN
PORKKANALEIVOS
2 kananmunaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 porkkanaa
1 pieni prk ananasta
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
80 g pekaanipähkinöitä
1 1/2 - 2 dl vehnäjauhoja
***
maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
sitruunanmehua
kookoshiutaleita
1. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi pähkinät (tai käytä valmista rouhetta). Pilko ananakset pieneksi. (En käyttänyt ananaslientä)
2. Vaahdota munat ja öljy
3. Sekoita muuta aineet muna-öljy vaahtoon varovasti käännellen
4. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 -asteessa 35-40 minuuttia. Kumoa kakkua
5. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustosta ja tomusokerista tasainen massa ja mausta lirauksella sitruunanmehua (määriä on vaikea antaa, seoksen tulee olla helposti levittyvää, liika sitruunanmehu löystyttää). Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. 6.Päällystämättömän voi antaa maustua viileässä pari päivää ennen tarjoilua. Päällystämättömän kakun voi myös pakastaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti