sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Makean makeaa

Pikkuneiti ja yrittäjä uurastivat mökin viereisellä suolla  edellisellä mökkireissulla. Tuloksena mukavasti taas karpaloita piristämään talvea. Useimmiten kirpeitä karpaloita pehmentää kaupan hyllystä ostettu kinuskikastike, jolloin vaativin osuus on kastikkeen lämmitys. Kun on kerran päässyt maistamaan itse tehtyä kinuskikastiketta, tietää miltä kinuskikastikkeen kuuluu maistua. Kastikkeen valmistus ei ole edes vaikeaa, vaatii kuitenkin kokin läsnäoloa hellan ääressä koko prosessin ajan.


KINUSKIKASTIKE

1,5 dl sokeria
1,5 dl kermaa
1 rkl voita


1. Sulata sokeri kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää kerma. Ole tässä vaiheessa varovainen, sillä seos kuohahtaa helposti yli
2. Anna seoksen kiehua hiljakseen kymmenisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Vatkaa lopuksi sekaan voi
3. Tarjoile esimerkiksi jäisten karpaloiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti