ROSMARIINIBROILERIA VALKOSIPULIN, HERKKUSIENTEN JA PEKONIN KERA
kokonainen broileri
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
*
5 jumboherkkusientä
paketti pekonia
1 valkosipuli
pari rosmariininoksaa
1 dl vettä
1 rkl Viola tomaattibasilika tuorejuustoa
1 dl kermaa
1. Suolaa ja pippuroi broileri sisältä ja ulkoa. Laita uunivuokaan. Liruttele päälle oliiviöljyä. Paista 175-asteessa n. tunti. Valele paistamisen aikana pari kertaa vuokaan valuneella liemellä
2. Valmista kastike. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet neljään lohkoon. Hienonna rosmariini. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia kylmälle pannulle. Laita pannu tulelle ja paista ensin toinen puoli viipaleista, käännä ja paista toinen puoli. Tulos saa olla rapea
3. Lisää valkosipulit, rosmariini ja herkkusienet pannulle. Paista seosta välillä käännellen n. 3 minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja ota pannu pois liedeltä
4. Kun broileri on ollut uunissa tunnin, ota vuoka pois ja käännä broileri ympäri - vuuassa alaspäin ollut puoli ylöspäin. Lisää sienipekoni-seos tasaisesti broilerin ympärille ja kaada desi kermaa seoksen päälle, sekoita. Lirauta vähän oliiviäljyä broilerille ja paista vielä 30 minuuttia
Tänään broilerin kaverina oli rakuunaporkkanoita, vihersalaattia ja valkosipulibruschettaa
2. Valmista kastike. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet neljään lohkoon. Hienonna rosmariini. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia kylmälle pannulle. Laita pannu tulelle ja paista ensin toinen puoli viipaleista, käännä ja paista toinen puoli. Tulos saa olla rapea
3. Lisää valkosipulit, rosmariini ja herkkusienet pannulle. Paista seosta välillä käännellen n. 3 minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja ota pannu pois liedeltä
4. Kun broileri on ollut uunissa tunnin, ota vuoka pois ja käännä broileri ympäri - vuuassa alaspäin ollut puoli ylöspäin. Lisää sienipekoni-seos tasaisesti broilerin ympärille ja kaada desi kermaa seoksen päälle, sekoita. Lirauta vähän oliiviäljyä broilerille ja paista vielä 30 minuuttia
Tänään broilerin kaverina oli rakuunaporkkanoita, vihersalaattia ja valkosipulibruschettaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti