Viimeiset pari viikkoa on töissä ollut taas matkailua liki entiseen malliin ja muu perhe on ollut kokkausvastuussa. Perheen ruokavalioon on kuulunut myös valmispitsaa, mutta on teini kokkaillut pasta puttanescaa ja jälkiruuaksi useammin kuin kerran suklaakakkua. Aurinkoisen ja helteisen perjantain päivällinen nautittiin terassilla. Ruoka oli nopeasti valmistuvaa, jotta päivän aurinkotunnit eivät mene hukkaan. Pääruokana possun kassleria grillistä ja chevresalaattia. Alkupaloiksi gratinoin vihersimpukoita. Ne ovat maistuva (tosin hintava suurelle seurueelle tarjottaessa) ja helppo lisä vaikka alkukesän buffetpöytään. Tai käyvät pienestä suolapalasta roseviinilasillisen kera hellepäivänä. Näitä tehty ennenkin, mutta silloin kuvaaja oli liian hidas ja simpukat olivat kadonneet parempiin suihin. Kuten yleensä resepti vaihtelee vähän valmistuskertojen välillä.
GRATINOIDUT VIHERSIMPUKAT
500g vihersimpukoita pakasteesta (paketissa n. 20)
1 pieni kuivattu chili
timjamia
parmesaania
limetti
hyvää oliiviöljyä
1. Anna simpukoiden sulaa jääkaapissa kaikessa rauhassa. Lado sulat simpukat (ovat pussissa puolikkaina ilman kantta) uunipellille
2. Leikkaa chili ja pari oksaa timjamia hienoksi ja ripottele simpukoille. Pari hiutalette chiliä/ simpukka antaa mukavasti potkua, eikä vielä peitä simpukan makua
3. Leikkaa parmesaanista lastu jokaisen simpukan päälle ja lirauta päälle oliiviöljyä
4. Gratinoi grillivastusten alla pari minuuttia, voit puristaa vähän limetin mehua päälle syömisen yhteydessä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti