torstai 27. toukokuuta 2010

Alkukesän värejä

Tämän päivän ateriaksi olin kaavaillut pastaa, parsakatkarapukastikkeessa. Nopeaa ja kesäisen raikasta. Kuten usein muulloinkin, päädyin soveltamaan. Jääkaapissa kun oli vain pari parsaa, olin käyttänyt nippua jo aiemmin tällä viikolla. Katselin siis mitä muuta löytyy. Saaliina oli muutama herneenpalko, täynnä pulleita herneitä sekä mehukas sitruuna. Otin pakastimesta vielä jokaista annosta koristamaan yhden jättikatkaravun pyrstön. Parsaa ja herneitä olisi saanut olla enemmänkin, mutta kesäinen maku näinkin saatiin. Olkoon ruuan nimi vaikka


ALKUKESÄN SITRUUNAINEN KATKARAPUPASTA

500g spagettia
*

180g isoja katkarapuja (pakaste)
pari parsaa
8 pulleaa herneenpalkoa
salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunaa
1 dl kermaa
suolaa
rypsiöljyä
basilikaa


1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tee tällä välin kastike
2. Kuori ja hienonna sipulit. Poista parsoista puumainen tyvi ja viipaloi. Irrottele herneet paloista. Pese sitruuna ja raasta puolikkaasta kuori sekä purista mehu
3. Kuullota sipuleita pari minuuttia rypsiöljyssä. Lisää sitruunankuori, -mehu , parsapalat ja herneet. Sekoittele minuutti. Lisää kerma ja suolaa maun mukaan. Keitä hiljakseen 3 minuuttia. Lisää katkaravut ja sekoita. Tarkasta maku.
4.Koristele annokset jättikatkaravun pyrstöillä, hienonnetulla basilikalla ja sitruunankuorisuikaleilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti