SUPPILOVAHVEROLEIPÄ
TAIKINA
3 dl maitoa
½ pussia kuivahiivaa
1½ tl suolaa
2 rkl siirappia
3 kylmää keitettyä perunaa raasteena
2 dl sämpyläjauhoja
n. 5dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
TÄYTE
100 g tuorejuustoa
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
***
pinnalle kurpitsansiemeniä
1.Sekoita suppilovahverot tuorejuustoon ja anna turvota
2.Sekoita siirappi, suola ja perunaraaste lämpimään maitoon
3.Lisää sämpyläjauhot, joiin on sekoitettu hiiva
4.Lisää vehnäjauhot ja vaivaamisen loppuvaiheessa öljy.Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
5.Nujerra taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli 24 x 24 kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle sieni-tuorejuustoseos. Rullaa kuten kääretorttu. Nosta 1½ litran vetoiseen pitkulaiseen vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia
6.Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä
7.Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia
Ohje kopioitu Avotakasta 9/09.
Tein leivän täysin ohjeen mukaan (kurpitsansiemenet puuttuivat), paitsi jaoin taikinan kahteen vuokaan; toiseen kääretortun muodossa ja toisen bostonkakkuna. Bostonkakku syötiin kasvissosekeiton kanssa ja vuokaleipä odottaa vielä. Perhe piti leivistä, mutta yksimielisesti kaipasimme lisää sienen makua. Seuraavalla kerralla liotan sienet taikinaan tulevassa maidossa, myös chevretuorejuusto toisi lisää voimakkuutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti