sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Kesäpavlova

Nautin auringosta ja selailin äitienpäivälahjaksi saamaani Tomi Björckin Australia-kirjaa. Kirjan nopeat (surffailun jälkeen) valmistuvat ruuat sopivat myös tämän vuotiseen suomalaiseen kesään, (vaikkei surffailisikaan). Pavlovaa olen tehnyt useamman kerran, blogiin on päätynyt myös talvinen versio. Kesäversiota en ole nimennyt pavlovaksi, vaan kutsumme sitä trifleksi, taidetaan tuntea myös nimellä Eton mess. Tässä ohjeessa uutta on suolakaramelli ja oikaisu sen valmistamisessa eli suolan sekoittaminen kaupan valmiiseen karamellisoituun kondensoituun maitoon. Tähän asti olen keitellyt kondensoidun maidon kinuskiksi itse, ja sen jälkeen hinkannut kattilaa tunnin yrittäen saada etiketeistä irronneita liimoja pois, vaikka oletin poistaneeni etiketit huolellisesti. Tällä ohjeella valmistuu nopea ja superhyvä kesäinen jälkkäri, vaniljakermassa käytettävä ranskankerma tasapainottaa hyvin makeutta. Marjat ja hedelmät oman valinnan mukaan. Alkuperäisen ohjeen mintun jätin pois, sen tilalla sitruunamelissaa

KESÄPAVLOVA

(kaupan) marenkeja
mansikoita
vadelmia
mangoa

Vaniljakerma:
1/2 vaniljatanko
1 dl ranskankermaa
hunajaa

Suolakaramelli:
1/2 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
merisuolaa

1. Sekoita merisuolaa ripauksittain kondensoituun maitoon. Maistele ja arvioi, koska makeus-suolaisuus ovat sopivassa tasapainossa (suolaa tarvitaan vain aavistus)
2. Halkaise vaniljatanko, vedä siemenet lusikalla irti puolikkaasta (ja laita toinen puolikas takaisin säilytysputkeen). Sekoita siemenet ranskankermaan voimakkaasti vatkaten, makeuta maun mukaan hunajalla
3. Laita jokaiselle ruokailijalle lautaselle yksi kokonainen marenki, ja murusta viereen yksi puolikas. Lisää vaniljakermaa, suolakaramellia ja paloitetultua mangoa, vadelmia ja viipaloitua mansikoita. Lisää päälle murusteltua marenkia, vaniljakermaa, suolakaramellia, mangoa ja marjoja. Ripota suolakaramellin päälle vielä ripaus sormisuolaa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti