KANAVARTAAT FILIPPIINILÄISITTÄIN
(kuudelle)
1,2kg broilerin paistileikettä
(siis reisilihoja)
ananas
marinadi:
1 ylikypsä banaani
1 dl sitruunalimsaa
1 dl ketsuppia
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
3 pientä kuivattua chiliä
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1. Muussaa banaani. Yhdistä kaikki marinadin aineet kattilassa. Keitä hiljaa kuplien kymmenen minuuttia. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin tunniksi kunnes kastike on kylmää
2. Jaa mardinadi kahteen osaan. Säästä toinen puoli marinadista. Leikkaa broileri reiluiksi suikaleiksi ja laita marinadiin.Anna marinoitua yön yli
3. Laita puiset varrastikut veteen likoamaan
4. Leikkaa ananas reiluiksi kuutioiksi. Pujottele vartaisiin vuorotellen ananaspalojoja ja marinoitunutta kanaa. Grillaa kypsäksi, välillä erikseen otetulla marinadilla sivellen
Valmistusaika: 30 min + marinadin jäähdyttäminen 2h + kanan marinoituminen 12h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti