keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Ensimmäinen kesälomapäivä

Loman ensimmäinen pätkä alkoi tänään. Juhannuksena alkunsa saanut flunssa vaivaa edelleen ja olo on varsin vetämätön. Mitään isompaa ei jaksa tehdä, joten pieni rentoutuminen kokkaamalla on paikallaan. Perheen aikataulut mahdollistivat yhteisen myöhäisen lounaan. Pääruokana pasta puttanescaa ja jälkkäriksi ravintola Brondan ohjeella tiramisua. Lisäsin appelsiininmakua kostukkeessa ja korvasin konjakin calvadoksella, muuten yritin seurata reseptiä. Resepti ei ole ihan helpoimmasta päästä, mutta huolellisuudella onnistuu. Minä tuskailin ensin suklaavaahdon juoksevuuden kanssa, mutta lopputuloksena oli ihan kelpo vaahto. Suolakaramellia keittelin varovaisesti, ehkä vähän liian kauan, jolloin tulos oli liian tanakkaa. Reseptin vinkillä senkin korjaaminen onnistui. En ole Brondan versiota syönyt, mutta pidimme tästä kaikki. Ohje oli neljälle, meillä tästä riittää kuudelle, jopa kahdeksalle.

BRONDAN SUOLAKARAMELLI-TIRAMISU

10 savoiardikeksiä
*
kostutukseen:
1/3 dl espressoa
1/3 dl appelsiinin mehua
1/2 appelsiinin raastettu kuori
2 tl calvadosta

Suklaavaahto:
100g tummaa suklaata
1 dl täysmaitoa
1 tl glukoosisiirappia
1 tl hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa

Suolakaramelli:
3/4 dl kuohukermaa
3/4 dl täysmaitoa
1 dl hienoa sokeria
3/4 dl glukoosisiirappia
50g voita
1/2 tl suolaa

Mascarponevaahto:
1prk (250g) mascarponea
2 rkl tomusokeria
2 tl calvadosta

Pinnalle:
kaakaojauhetta
sormisuolaa

1. Asettele savoiardikeksit vuokaan. Sekoita kostutuksen aineet ja levitä keksien pinnalle
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta maito, glukoosisiirappi ja sokeri. Sekoita suklaa maitoseokseen. Vatkaa kerma ohuena nauhana sekaan. Siirrä kylmään jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi
3. Keitä suolakaramellin maitoa, sokeria, glukoosisiirappia, voita ja suolaa 20 minuuttia tai kunnes seos on kullanruskeaa. Varo ettei seos pääse palamaan. Kiehauta kerma ja lisää seokseen. Jäähdytä. (Voit ohentaa liian paksun suolakaramellin lisäämällä kermaa ja vatkaamalla seoksen sähkövatkaimella kuohkeaksi)
4. Sekoita mascarponevaahto
5. Levitä suklaavaahto, suolakaramelli ja mascaponevaahto kekseille kerroksittain. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja viimeistele sormisuolalla

Valmistusaika: 2 h jäähtymisineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti