BRONDAN SUOLAKARAMELLI-TIRAMISU
10 savoiardikeksiä
*
kostutukseen:
1/3 dl espressoa
1/3 dl appelsiinin mehua
1/2 appelsiinin raastettu kuori
2 tl calvadosta
Suklaavaahto:
100g tummaa suklaata
1 dl täysmaitoa
1 tl glukoosisiirappia
1 tl hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa
Suolakaramelli:
3/4 dl kuohukermaa
3/4 dl täysmaitoa
1 dl hienoa sokeria
3/4 dl glukoosisiirappia
50g voita
1/2 tl suolaa
Mascarponevaahto:
1prk (250g) mascarponea
2 rkl tomusokeria
2 tl calvadosta
Pinnalle:
kaakaojauhetta
sormisuolaa
1. Asettele savoiardikeksit vuokaan. Sekoita kostutuksen aineet ja levitä keksien pinnalle
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta maito, glukoosisiirappi ja sokeri. Sekoita suklaa maitoseokseen. Vatkaa kerma ohuena nauhana sekaan. Siirrä kylmään jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi
3. Keitä suolakaramellin maitoa, sokeria, glukoosisiirappia, voita ja suolaa 20 minuuttia tai kunnes seos on kullanruskeaa. Varo ettei seos pääse palamaan. Kiehauta kerma ja lisää seokseen. Jäähdytä. (Voit ohentaa liian paksun suolakaramellin lisäämällä kermaa ja vatkaamalla seoksen sähkövatkaimella kuohkeaksi)
4. Sekoita mascarponevaahto
5. Levitä suklaavaahto, suolakaramelli ja mascaponevaahto kekseille kerroksittain. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja viimeistele sormisuolalla
Valmistusaika: 2 h jäähtymisineen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti