maanantai 2. heinäkuuta 2018

Melkein lomalla

En suunnittele  kesälomaa oikeastaan lainkaan. Sää ja fiilis saavat kertoa mitä tänään tapahtuu. Jos aurinko paistaa, saatan istua ulkona ja selailla ruokalehtiä. Jos sataa, istun sisällä ja selailen ruokalehtiä. Jos inspiraatiota ei löydy tai perhe pitää muuten vain ruokkia nopeasti, erilaiset yhden astian ruuat ovat käteviä.  Tämä peruna-kalaruoka valmistuisi myös grillissä parilalla. Piparjuuri ruskistetun voin kanssa on taivaallista paahdettujen perunoiden kaverina - edes kalaa ei tarvittaisi!

LOHTA JA PERUNAA PIPARJUURIVOIN KANSSA

12 pienehköä varhaisperunaa
600g lohta (nahattomana ja ruodottomana)
1/2 sitruuna
rypsiöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
4 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
*
100 voita
piparjuurta maun mukaan
(nyt tuubista, tuorekin käy)

1. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet, levitä uunipellille. Halkaise perunat, ja kaada pellille. Lorauta päälle rypsiöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pellille muutama timjaminoksa ja puolitetut valkosipulinkynnet. Paista 200-asteessa 15 minuuttia
2. Kuumenna voita kattilassa sekoittamatta, kunnes voi ruskistuu ja hera laskeutuu pohjalle. Ota kattila pois levyltä ja kaada kirkas, ruskistunut voi pienempään kattilaan (heran voit myöhemmin käyttää vaikka taikinaan). Lisää maun mukaan piparjuurta ja anna tekeytyä
3. Leikkaa lohi reiluiksi paloiksi. Käännä perunat ja jaa lohipalat pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa puolikas sitruuna lohkoiksi ja levitä lohkot pellille. Paista 175-asteessa 15 minuuttia, levitä paistamisen loppuvaiheessa piparjuurivoita lohipaloille
4. Viimeistele timjamilla ja tarjoile kuumennetun piparjuurivoin kanssa

Valmistusaika: 35 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti