lauantai 7. heinäkuuta 2018

Garides saganaki

Tavallisena arkena kokkailen viikonloppuisin reilumpia annoksia, jotta alkuviikolla pääsee helpommalla. Myös kaupassa käydään vain pari kertaa viikossa tehokkuuden nimissä. Lomalla voi päivän aikana miettiä mitä haluaisi syödä ja tehdä ostokset tarpeen mukaan. Tapanilaa helli tänään yli 25-asteinen kesäsää. Kävelin yrittäjän kanssa kaupoille ja hankimme aineet tämänpäiväiseen ruokaan, lisäksi mustikoita ja vadelmia junaradan yläpuolella vihannespuotiaan pitäviltä  yrittäjiltä. Kevyesti sovellettu ohje Maku-lehdestä

KREIKKALAINEN KATKARAPUKASARI
(kuudelle)

500g jättikatkaravunpyrstöjä (raakoja-pakaste)
loraus rypsiöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
*
tomaattikastike:
loraus rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 fenkolia (n 1 dl pilkottuna)
1 punainen chili
2 tlk kokonaisia tomaatteja
2 rkl hummerifondia
2 isoa oksaa lehtipersiljaa (n 1 dl hienonnettuna)
100g fetajuustoa
2 rkl parmesaania raastettuna
suolaa, mustapippuria
*
vaaleaa leipää
rypsiöljyä

1. Sulata katkaravut
2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta sitruunankuori. Hienonna chli ja fenkoli
3. Kuullota kasvikst rypsiöljyssä. Lisää tomaatit ja fondi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Painele tomaatteja pienemmiksi. Anna kiehua hiljakseen puoli tuntia
4. Leikkaa leipä siivuiksi. Levitä siivuille molemmin puolin rypsiöljyä. Grillaa leivät
5. Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja puolitettu valkosipulin kynsi. Paista katkaravunpyrstöjä minuutti per puoli, lisää tomaattikastikkeeseen. Hienonna lehtipersilja ja lisää kastikkeeseen murustetun fetan kanssa. Raasta pinnalle parmesaania. Tarjoile grillatun leivän kanssa

Valmistusaika: 1 tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti