KREIKKALAINEN KATKARAPUKASARI
(kuudelle)
500g jättikatkaravunpyrstöjä (raakoja-pakaste)
loraus rypsiöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
*
tomaattikastike:
loraus rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 fenkolia (n 1 dl pilkottuna)
1 punainen chili
2 tlk kokonaisia tomaatteja
2 rkl hummerifondia
2 isoa oksaa lehtipersiljaa (n 1 dl hienonnettuna)
100g fetajuustoa
2 rkl parmesaania raastettuna
suolaa, mustapippuria
*
vaaleaa leipää
rypsiöljyä
2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta sitruunankuori. Hienonna chli ja fenkoli
3. Kuullota kasvikst rypsiöljyssä. Lisää tomaatit ja fondi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Painele tomaatteja pienemmiksi. Anna kiehua hiljakseen puoli tuntia
4. Leikkaa leipä siivuiksi. Levitä siivuille molemmin puolin rypsiöljyä. Grillaa leivät
5. Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja puolitettu valkosipulin kynsi. Paista katkaravunpyrstöjä minuutti per puoli, lisää tomaattikastikkeeseen. Hienonna lehtipersilja ja lisää kastikkeeseen murustetun fetan kanssa. Raasta pinnalle parmesaania. Tarjoile grillatun leivän kanssa
Valmistusaika: 1 tunti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti