maanantai 2. lokakuuta 2017

Syysruokaa

Harmaa syyspäivä, joka ei paljoa ulos houkuttele. Ruuaksikin kaipaa jotain syksyistä; sieniä ja juureksia. Näissä resepteissä mennään vanhan uusinnalla. Jauhelihapihvit saivat taikinaansa reilusti pieneksi leikattuja, sipulin ja rosmariinin kanssa pannulla käytettyjä suppilovahveroita. Neidin pihvejä varten otin ensin osan taikinasta erilleen ja lisäsin sienet vain minun ja yrittäjän pihvien taikinaan. Tätä juurespaistosta olen tehnyt ennenkin, silloin porkkanasta. Nyt mukana myös lempijuurestani selleriä sekä raitajuurta, hyvin toimii näinkin. Korianteria ei nyt kotona ollut, ja korvasin sen yrttiruukussa vielä kasvavalla rucolalla


FETA-JUURESPAISTOS

3 isoa porkkanaa
500g raitajuuria
pala juuriselleriä
rypsiöljyä
3 tl juustokuminaa
suolaa, mustapippuria
1 tlk kikherneitä
100g fetajuustoa
tuoretta rucolaa

1. Kuori juurekset ja pilko reiluiksi paloiksi. Porkkanat olivat niin hyviä, ettei niitä tarvinnut edes kuoria. Levitä juurekset uunivuokaan. Mausta juustokuminalla, mustapippurilla ja suolalla. Lorauta päälle vähän rypsiöljyä ja sekoita. Paista 200-asteessa 15 minuuttia
2. Huuhtele kikherneet ja kaada vuokaan juuresten sekaan, sekoita. Paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes juurekset antavat periksi, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma
3. Ota vuoka uunista, murustele fetajuusto sekaan, ja revi rucola pinnalle ja tarjoile joko pääruokana tai pääruuan lisäkkeenä

Valmistusaika : 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti