MUSTATORVISIENI-POROPIIRAS
100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
*
mustia torvisieniä
paketti (240g) poronkäristyslihaa
rypsiöljyä
punasipuli
valkosipulinkynsi
paketti porotuorejuustoa
3 kananmunaa
purkki kermaviiliä
1 dl maitoa
tuoretta rosmariinia
juustoraastetta
viispippuria
(Mustapippuri, korianteri, rosepippuri, valkopippuri, maustepippuri, viherpippuri)
suolaa
1. Valmista taikina nyppimällä huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita varovasti taikinaksi. Nosta taikina kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen
2. Kuori ja hienonna sipulit, hienonna sienet ja rosmariini
3. Paista poronkäristyslihaa rypsiöljyssä kunnes se alkaa kypsyä, lisää sipulit, sienet ja rosmariini. Jatka paistamista muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä, mausta
4. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, kananmunat ja maito
5. Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pyöreään piirakkavuokaan. Levitä porosieniseos taikinan päälle ja kaada tuorejuustoseos päälle. Levitä pinnalle juustoraastetta
6. Paista 200-asteessa 30-40 minuuttia, tarjoile vähän jäähtyneenä
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 30-40 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti