tiistai 3. lokakuuta 2017

Syksyn sienisatoa

Jos koleahkossa kesässä ja sateisessa syksyssä jotain mukavaa on, niin runsaat sienisaaliit. Viikko sitten nautin yrittäjän kanssa kauniista syyssäästä mökillä. Kävelimme läpi lähimetsiä korit kädessä; suppilovahveroita, kanttarelleja, rouskuja, vaaleita orakkaita sekä yllätyksenä myös mustia torvisieniä. Kanttarellit pääsivät lauantaina pastakastikkeeseen. Suppilovahveroita yrittäjä kuivasi koko alkuviikon.  Mustia torvisieniä ei ollut riittävästi yksinään käytettäväksi, joten sävelsin ja yhdistin ne poron kanssa. Sieni on voimakkaan makuinen, eli pienikin määrä antoi ruokaan oman makunsa.


MUSTATORVISIENI-POROPIIRAS

100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
*
mustia torvisieniä
paketti (240g) poronkäristyslihaa
rypsiöljyä
punasipuli
valkosipulinkynsi
paketti porotuorejuustoa
3 kananmunaa
purkki kermaviiliä
1 dl maitoa
tuoretta rosmariinia
juustoraastetta
viispippuria 
(Mustapippuri, korianteri, rosepippuri, valkopippuri, maustepippuri, viherpippuri)
suolaa

1. Valmista taikina nyppimällä huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita varovasti taikinaksi. Nosta taikina kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen
2. Kuori ja hienonna sipulit, hienonna sienet ja rosmariini
3. Paista poronkäristyslihaa rypsiöljyssä kunnes se alkaa kypsyä, lisää sipulit, sienet ja rosmariini. Jatka paistamista muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä, mausta
4. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, kananmunat ja maito
5. Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pyöreään piirakkavuokaan. Levitä porosieniseos taikinan päälle ja kaada tuorejuustoseos päälle. Levitä pinnalle juustoraastetta
6. Paista 200-asteessa 30-40 minuuttia, tarjoile vähän jäähtyneenä

Valmistusaika:  15 min + paistaminen 30-40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti