Viikonloppuna nukutaan myöhään ja syödään aamiainen arkipäivän lounaan aikaan. Yrittäjä ja minä olemme kyllä aamukahvimme nauttineet yleensä kymmeneen mennessä. Teinineitiä pitää herätellä, jos aikoo saada hänet aamupäivän puolella liikkeelle. Viikonloppuna sopii myös herkutella, ja mieleinen aamiainen on tapa saada nuoriso nopeasti hereille. Tämän ohjeen teinineiti näytti minulle videona puhelimestaan aiemmin viikolla. Lähteenä siis joku nuorison suosima some-kanava.
FRITEERATUT TORTILLABANAANIT
tortilloja
banaaneja
nutellaa
*
rypsiöljyä friteeraukseen
*
tomusokeria
*
jäätelöä
1. Levitä tortillan keskiosaan nutellaa ja nosta banaanipala päälle. Kääri tortilla rullaksi: pyöräytä ensin yksi kerros, taita reunat rullan päälle ja rullaa loppuun (kuten kaalikääryleet tai kevätrullat) ja sulje huolellisesti cocktailtikuilla. Käytin ensin yhden tikun per tortillarulla, mutta paistamisen yhteydessä jouduin lisäämään pari tikkua
2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen ja kypsennä rullat kullanruskeiksi pari kerrallaan. Nosta rullat autaselle talouspaperin päälle valumaan
(jos et omista lämpömittaria lämpötilan varmistamiseen, kokeile öljyn lämpöä vaalealla leipäpalalla, kun se alkaa ottaa väriä heti, on öljy sopivan kuumaa)
3. Kokoa annokset. Laita lautasella kahtia leikattu rulla, siivilöi pinnalle tomusokeria ja viimeistele jäätelöllä
Valmistusaika: 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti