lauantai 7. lokakuuta 2017

Sitruunaista pastaa

Arkipäivänä nopeat reseptit ovat tarpeen, ja vaihteluakin saisi olla. Muuten jumittaa samojen ruokien toistamiseen kyllästymiseen asti. Edellisess Glorian ruoka ja viinissä oli muutama mukava arkeen sopiva ohje, joista yksi jo löytyykin blogistani. Teinineiti pitää sitruunasta, joten tämä ohje oli varsinkin hänelle mieleinen. Seurasin ohjetta, pastasta tuli erittäin maukasta, kana sen sijaan olisi kaivannut enemmän mausteita.

SITRUUNAINEN BROILERIPASTA

400g broilerin sisäfileitä (/ohutleikkeitä/ minuuttipihvejä)
400g tagliatellepastaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
*
3-4 sitruunaa
100g parmesaania
3/4 dl oliiviöljyä
rucolaa, rakuunaa
suolaa, cayennepippuria

1. Paista broileri rypsiöljyssä kypsäksi, mausta suolalla ja mustapippurilla
2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ota pastaa valuttaessa 1 dl keitinvettä talteen
3. Tee kastike pastan kiehuessa. Pese sitruunat ja raasta kahdne sitruunan kuori ja purista mehua 2 dl. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Sekoita sitruunankuori, -mehu ja juustoraaste. Vatkaa öljy sekaan
4. Hienonna rucola  ja rakuuna ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja cayennepippurilla
5. Yhdistä keietty pasta ja sitruunakastike pannulla. Lämmitä sekoittaen kunnes juusto sulaa ja muodostuu kastike, lisää tarvittaessa keitin vettä. Lisää paistettu broileri ja tarjoile

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti