MAUSTEINEN LINSSI-MAKKARAKEITTO
Kahdeksalle
2 pkt (à 230g) mausteista makkaraa
500g (paino keittämisen jälkeen) kuivattuja vihreitä linssejä keitettynä ja huuhdeltuna
(tai käyttövalmiita, niin pääset helpommalla)
4 perunaa
3 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
rypsiöljyä
2 rkl harissaa
2 tl juustokuminaa
1 1/2 l lihalientä
pari oksaa tuoretta timjamia
suolaa
1 prk maissinjyviä suolaliemessä
tuoretta persiljaa
*
ranskankermaa
2. Paista makkaroiin hyvä pintaväri ja viipaloi makkarat
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Huuhtele ja valuta maissit
4. Kuullota sipuleita, selleriä, juustokuminaa ja harissaa rypsiöljyssä pari minuuttia. Revi timjamista lehdet mukaan. Lisää porkkanat ja lihaliemi. Mausta suolalla. Keitä viisi minuuttia, lisää perunat. Keitä toiset viisi minuuttia ja lisää maissit, linssit ja makkarat. Keitä 5 minuuttia hiljaisella tulella. Viimeistele persiljalla ja tarjoile ranskankerman kanssa
Valmistusaika: 50 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti