maanantai 9. lokakuuta 2017

Wokkailua

Lupasin yrittäjälle kokkailla jotain uutta viikonloppuna. Selailin lehtiä ja pyörin blogimaailmassa ja kokeiluun päätyi naudanlihawokki, jonka ohje täältä. Samalla pääsin kokeilemaan lihan mureuttamista soodalla.Noudatin alkuperäistä ohjetta, muuten paitsi vihannesten osalta. Lihasta todella tuli mureaa tätä ohjetta käyttöen, eli tämä osa jää meillä käyttöön. Maustekastikekin oli hyvää. Ensimmäiset suulliset ruokaa maustuivat todella hyviltä, mutta kulhon loppua kohti  nuudelit tuntuivat liian tuhdeilta ja makeilta, ne imivät liikaa kastiketta. Jatkossa en lisää nuudeleita kastikkeeseen. Kuitenkin kokeilemisen arvoinen ohje. Lihankin olisi voinut ostaa kokonaisena ja suikaloida itse, nyt vain satuin ostamaan kaupasta  valmiita suikaleita.
500g naudan paistisuikaleita
*
mureutukseen ja marinointiin:
1/2 dl soijaa
1/2 dl seesamiöljyä
2 rkl ruokokidesokeria
pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
valkosipulinkynsi kuorittuna ja raastettuna
mustapippuria
1 tl ruokasoodaa
*
maustekastike:
1 dl vettä
4 rkl ruokokidesokeria
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 rkl soijaa
pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
yhden sitruunan mehu
 1 punainen chili suikaleina
(oma lisäys)

*
seesamiöljyä, rypsiöljyä
*
keltainen paprika
sokeriherneitä
4 kevätsipulia
*
riisinuudeleita

1. Sekoita marinointiliemen aineet ja kaada naudan paistisuikaleiden päälle kulhoon. Anna mureutua jääkaapissa seuraavaan päivään
2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kokkausta, jotta liha ehtii lämmetä ennen wokkaamista
3. Valmista maustekastike. Lämmitä vesi kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Lisää muut aineet ja sekoita
4. Suikaloi vihannekset
5. Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan (tavallisesti ne laitetaan kulhoon ja päälle kaadetaan kiehuvaan vettä, annetaan seistä pari minuuttia)
6. Lämmitä wokkipannu kuumaksi, lisää loraus molempia öljyjä ja paista liha parissa erässä. Nosta sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja paista vihannekset napakan kypsiksi. Nosta lihat takaisin pannulle, lisää (nuudelit ja) maustekastike. Sekoita, kiehauta ja tarjoile

Valmistusaika: 10 min + lihan mureutuminen 12h + 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti