500g naudan paistisuikaleita
*
mureutukseen ja marinointiin:
1/2 dl soijaa
1/2 dl seesamiöljyä
2 rkl ruokokidesokeria
pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
valkosipulinkynsi kuorittuna ja raastettuna
mustapippuria
1 tl ruokasoodaa
*
maustekastike:
1 dl vettä
4 rkl ruokokidesokeria
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 rkl soijaa
pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
yhden sitruunan mehu
1 punainen chili suikaleina
(oma lisäys)
*
seesamiöljyä, rypsiöljyä
*
keltainen paprika
sokeriherneitä
4 kevätsipulia
*
riisinuudeleita
1. Sekoita marinointiliemen aineet ja kaada naudan paistisuikaleiden päälle kulhoon. Anna mureutua jääkaapissa seuraavaan päivään
2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kokkausta, jotta liha ehtii lämmetä ennen wokkaamista
3. Valmista maustekastike. Lämmitä vesi kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Lisää muut aineet ja sekoita
4. Suikaloi vihannekset
5. Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan (tavallisesti ne laitetaan kulhoon ja päälle kaadetaan kiehuvaan vettä, annetaan seistä pari minuuttia)
6. Lämmitä wokkipannu kuumaksi, lisää loraus molempia öljyjä ja paista liha parissa erässä. Nosta sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja paista vihannekset napakan kypsiksi. Nosta lihat takaisin pannulle, lisää (nuudelit ja) maustekastike. Sekoita, kiehauta ja tarjoile
Valmistusaika: 10 min + lihan mureutuminen 12h + 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti