sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Lohta inspiraation kautta

Lauantaina kuuntelin ensin amerikkalaista myeloomaluennoitsijaa Marina Congress Centerissä hematologisten syöpäpotilaiden verkostotapaamisessa. Pääsimme tukemaan tätä europpalaisen syöpäjärjestön Suomen tilaisuutta. Loppuiltapäivän kiertelin yrittäjän kanssa Helsingin kauppoja yrittäen löytää talvikengät ja -takin. Kengät löytyivät, eivät ihan talvikengät, mutta muuten mukavat. Ihana takkikin olisi ollut tarjolla, mutta harmillisesti pienin jäljellä oleva koko oli 44. Iltapäivän lopuksi ruokailimme HOKUssa.  Alkuun yrittäjälle Poke sampler siiasta ja kuhasta, minulle edamame papuja. Pääruokana yrittäjälle grillattua makrillia ja minulle stuffed kuha. Kuha toimi inspiraationa tämän päivän lounaaseen. Olin jo ostanut lohifileen ruokaa varten ja muuten toteutin ruuan kotoa löytyvistä aineista. Lohirullien lisäksi tarjolla tomaattirisottoa ja hollandaise Julia Childin tapaan. Ruokailemassa myös teinineidin ystävä ja loput kaksi lohirullaa ovat teinineidin ja yrittäjän huominen iltaruoka.
HOKU:n annokset

Lohirulla

LOHIRULLAT UUNISSA
kuudelle
700g lohta
paketti broileripekonia
100g katkarapuja
pieni punasipuli
valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia 
(vielä hengissä patiolla)
rypsiöljyä
2 rkl savuporotuorejuustoa
suolaa, mustapippuria
tilkka valkoviiniä + kanalientä 
(risoton valmistuksesta)
puisia grillitikkuja

1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala sopiviksi paloiksi (minun loheni oli ohutta kirjolohta, joten sitä ei tarvinnut halkaista. Paksummat kalat kannattaa siivuttaa ohuemmiksi, jotta rullaaminen on helpompaan) . Levitä 6 pekoniviipaletta leikkuulaudalle ja levitä lohiviipaleet pekonin päälle siten, että toinen pää pekonista jää vapaaksi
2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna timjami. Hienonna jäljelle jäänyt pekoniviipale. Kuullota sipuleita, timjamia ja pekonia rypsiöljyssä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Levitä täytettä lohien päälle ja kääri rullalle siten, että vapaa pekoni pää rullautuu viimeisenä ja sulje grillitikulla. Nosta rullat uunivuokaan ja painele kääriessä ulospursonnut täyte rullien keskelle. Kaada vuuan pohjalle tilkka valkoviiniä ja kanalientä. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti