tiistai 19. syyskuuta 2017

Oman puun omenoista

Pihallamme kasvaa yksi omenapuu, jota ei leikata kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, vaan annetaan rehottaa isona ja kaunistaa puutarhaamme kukillaan alkukesästä. Tästä seuraa, ettei omenasato ole koskaan kovin suuri. Joka vuosi olen kuitenkin edes sen yhden omenapiirakan oman puun omenoista tehnyt. Tänä vuonna sade ja tuuli pudottelivat ison osan kahdestäkymmenstä omenasta, jotka puu jaksoi kasvattaa. Kolme sain pelastettua ja niistä valmistui Maku-lehden ohjeella makea piiras. Helpon piirakan aineet vain sekoitetaan, ja mehevä piiras säilyy hyvin muutaman päivän

OMENABLONDIE

100g voita
1 dl maapähkinävoita
2 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
200g valkosuklaata
3 dl omenaa kuutioina

1. Sulata voi ja maapähkinävoi kattilassa. Lisää sokeri, öljy ja kananmunata, sekoita
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan
4. Kuori ja kuutioi omenat ja rouhi valkosuklaa ja kääntele taikinaan
5. Rypistä leivinpaperi 15x 25 cm vuokaan ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa puolu tuntia tai kunnes pinta ruskistuu. Sisus saa jäädä tahmeaksi. Minun uunissani tähän meni 40min

Valmistusaika: 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti