maanantai 17. heinäkuuta 2017

Suklaajälkkäriä

Karibialaisen aterian kruunasi samasta Kotivinkistä kopioitu suklaamousse. Helppoa ja hyvää kesäruokaa, ja aikaa jää kauniista ilmasta ja auringosta nauttimiseen.

ROMMI-SUKLAAMOUSSE JA ANANASSALSA
(kuudelle)

200g tummaa suklaata
2 kananmunan keltuaista
2 rkl tummaa muscovadosokeria
1 rkl rommia
3 dl kuohukermaa
*
kookoshiutaleita
*
salsa:
1/2 tuore ananas
1/2 limetin raastettu kuori ja mehu
1/2 rkl hunajaa
vaniljasokeria, suolaa

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita sokeri-keltuaisvaahto ja suklaa. Mausta rommilla, ja ripauksella vaniljasokeria ja suolaa. Kääntele kerma sekaan muutamassa osassa. Jaa seos tarjoiluastoihin  ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi
2. Leikkaa ananas pieneksi kuutioiksi. Lisää salsan muut aineet ja sekoita. Anna maustua kylmässä
3. Paahda kookoshiutaleet kuumalla, kuivalla pannulla. Anna jäähtyä
4. Kokoa annokset; lisää suklaamoussen päälle paahdettuja kookoshiutaleita ja ananassalsaa

Valmistusaika: 20 min + moussen tekeytyminen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti