MELANZANE DI PARMIGIANO eli ITALIALAINEN MUNAKOISOVUOKA
viidelle pääruokana
4 pienehköä munakoisoa
(1 pieni kesäkurpitsa- sattui olemaan kaapissa, sopi hyvin mukaan)
rypsiöljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 tlk hyvää tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
4 mozzarellapalloa
150g parmesaanipala
1. Leikkaa munakoisot lanteiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna itkettyä puolisen tuntia ja pyyhi suola pois. Leikkaa kesäkurpitsa lanteiksi. Paista kasvislantit rypsiöljyssä molemmin puolin
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua puolisen tuntia ilman kantta. Hienonna reilusta basilikan lehtiä ja sekoita kastikkeeseen
3. Leikkaa mozzarellat viipaleiksi ja raasta parmesaani
4. Voitele laakea uunivuoka rypsiöljyllä. Lado vuokaan kerroksittain munakoiso- ( ja kesäkurpitsa- ) viipaleita, tomaattikastiketta ja juustoja. Päällimmäiseki tulee juustokerros. Paista 200-asteessa 45-50 minuuttia. Anna makujen tasaantua puolisen tuntia ennen tarjoamista
Valmistusaika: 30 min + paistaminen 50 min + tekeytyminen 30min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti