perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kasvisruokaa?

Syömme kasvisruokaa vähintään kerran viikossa. Useimmiten ruuan proteiinina ovat pavut, yhden kerran olen kokeillut teollisia uutuuksia, härkistä. Nyt ruuan proteiinit löytyivät juustosta, joten kevyestä ruuasta ei voi puhua. Hyvää tämä kyllä on, ja maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Ruoka on helppo, mutta vähän työläs tehdä. Ohje on oma sovellukseni useasta reseptistä

MELANZANE DI PARMIGIANO eli ITALIALAINEN MUNAKOISOVUOKA
viidelle pääruokana

4 pienehköä munakoisoa
(1 pieni kesäkurpitsa- sattui olemaan kaapissa, sopi hyvin mukaan)
rypsiöljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 tlk hyvää tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
4 mozzarellapalloa
150g parmesaanipala

1. Leikkaa munakoisot lanteiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna itkettyä puolisen tuntia ja pyyhi suola pois. Leikkaa kesäkurpitsa lanteiksi. Paista kasvislantit rypsiöljyssä molemmin puolin
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua puolisen tuntia ilman kantta. Hienonna reilusta basilikan lehtiä ja sekoita kastikkeeseen
3. Leikkaa mozzarellat viipaleiksi ja raasta parmesaani
4. Voitele laakea uunivuoka rypsiöljyllä. Lado vuokaan kerroksittain munakoiso- ( ja kesäkurpitsa- ) viipaleita, tomaattikastiketta ja juustoja. Päällimmäiseki tulee juustokerros. Paista 200-asteessa 45-50 minuuttia. Anna makujen tasaantua puolisen tuntia ennen tarjoamista

Valmistusaika: 30 min + paistaminen 50 min + tekeytyminen 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti