keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Nimpparikakku

Tämän kesän marjasatoja odotellessa voi kääntyä torimyyjien puoleen ja ostaa eteläisemmästä Euroopasta tuotuja marjoja. Pensasmustikoita meillä on syöty jo useampi litra ja mansikoitakin, niitä suomalaisia jokusen kerraan. Kun marjat pelkältään alkavat kyllästyttää, ne voi piilottaa kakkuun. Samalla juhlittiin yrittäjän nimipäivää. Ohje Maku-lehdestä

MUSTIKKAINEN SITRUUNA-JUUSTOKAKKU

kakkutaikina:
150g voita
2 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sitruunanmehua
1/2 dl täysmaitoa
sitruunan raastettu kuori
2 dl pensasmustikoita

tuorejuustoseos:
200g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna

pinnalle:
1 dl pensasmustikoita

tomusokerikuorrutus
1/2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste ja lisää vuorotellen sitruunanmehun ja maidon kanssa. Kääntele lopuksi mustikat taikinan sekaan
3. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset
4. Rutista leivinpaperi ja laita 22-24 cm irtopohjavuokaan. Kaada puole taikinasta pohjalle. Kaada päälle puolet  juustoseoksesta. Levitä lopputaikina vuokaan ja kaada sen päälle loppu tuorejuusto seos. Kerrosten ei tarvitse olla tasaisia. Levitä mustikat pinnalle
5. Paista 175-asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä kakkua ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa
6. Tee sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu. Lusikoi kuorrutus raidoiksi kakun pinnalle

Valmistusaika:  20 min + paistaminen tunti + jäähdytys tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti