lauantai 29. heinäkuuta 2017

TET-harjoittelun keitto

Neiti oli keväällä TET-harjoittelussa Picnicissä. Vaikka tottumattomalle kokonainen päivä jalkojen päällä otti koville, hän piti kovasti ja saikin erinomaiset arviot.Työharjoittelija sai valmistaa listalta itselleen mieleisen lounaan. Ensimmäisen päivän lounas taisi mennä enempi makean puolelle; viinereitä ja kakkua. Seuraavina päivinä neiti testaili patonkeja, salaatteja ja keittoja. Mango-kana-ceasarsalaatti oli jo aiemmin hänen suosikkejaan. Nyt myös tomaattivuohenjuustokeitto nousi suosikeiden listalle. 
Eräänä sateisena mökkipäivänä edes kauppareissu ei innostanut, joten piti tutkailla kaappien sisältöä. Tomaattimurskaa meillä on aina, kesäisin myös vuohenjuustoa. Lisäksi vähän kermaa, muutama kesäsipuli ja yrttejä, ja kesälounas  on valmis.


TOMAATTIVUOHENJUUSTOKEITTO
(kolmelle)

1 prk tomaattimurskaa
1 dl kermaa
rypsiöljyä
2 kesäsipuli
1 valkospipulinkynsi
tuoretta lehtipersiljaa ja timjamia
suolaa ja mustapippuria myllystä
150g pehmeää vuohenjuustoa

1. Kuori valkosipulinkynsi, hienonna valkosipulu ja kesäsipuli, hienonna timjami. Kuullota sipuleita ja timjamia kattilassa rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, ja anna kiehua muutama minuutti
2. Sekoittele mukaan vuohenjuusto, lisää kerma. Anna kiehahtaa. Mausta. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa ja vähän timjamia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti