Eräänä sateisena mökkipäivänä edes kauppareissu ei innostanut, joten piti tutkailla kaappien sisältöä. Tomaattimurskaa meillä on aina, kesäisin myös vuohenjuustoa. Lisäksi vähän kermaa, muutama kesäsipuli ja yrttejä, ja kesälounas on valmis.
TOMAATTIVUOHENJUUSTOKEITTO
(kolmelle)
1 prk tomaattimurskaa
1 dl kermaa
rypsiöljyä
2 kesäsipuli
1 valkospipulinkynsi
tuoretta lehtipersiljaa ja timjamia
suolaa ja mustapippuria myllystä
150g pehmeää vuohenjuustoa
1. Kuori valkosipulinkynsi, hienonna valkosipulu ja kesäsipuli, hienonna timjami. Kuullota sipuleita ja timjamia kattilassa rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, ja anna kiehua muutama minuutti
2. Sekoittele mukaan vuohenjuusto, lisää kerma. Anna kiehahtaa. Mausta. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa ja vähän timjamia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti