BROILERIVARTAAT, TORTILLOJA JS PERSIKKASALSAA
(kuudelle)
Vartaat:
1kg broilerin reisilihoja
marinadi:
2 punaista chiliä
punainen paprika
4 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tummaa muscovadosokeria
4 cm pala tuoretta inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl mustapippuria (ohjeessa maustepippuria)
2 tl paprikajauhetta
limekastike:
1 limetti
2 dl turkkilaista jugurttia
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria myllystä
persikkasalsa:
4 persikkaa
pieni punasipuli
korianteria
1 limetti
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rkl hunajaa
1 tl srirachakastiketta
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Aloita broilerin marinadista. Halkaise chilit ja paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipuli
2. Yhdistä marinadin aineet kattilassa ja aja sauvasekoittimelle hienoksi. Keitä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Anna marinadin jäähtyä ja leikkaa broilerin paloiksi marinadin joukkoon. Sekoita ja anna maustua 2 tuntia jääkaapissa
3. Pujota palat varrastikkuihin ja grillaa kypsiksi (liota puisi varrastikkuja pari tuntia)
4. Valmista broilerin marinoituessa salsa ja kastike
5. Kuutioi persikat, Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteria. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki salsan aineet ja nosta jääkaappiin maustumaan
6. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Yhdistä jugurtin kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Nosta jääkaappiin maustumaan
7. Tarjoile broilerivartaat lämmitettyjen tortillojen , persikkasalsan ja limettikastikkeen kanssa
Valmistusaika: 1 tunti + broilerin marinointi 2 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti