sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Karibian makuja

Kokeilen mielelläni uusia ruokia, useimmiten makumaailma sijoittuu kuitenkin Aasiaan. Nyt Kotivinkissä oli kivan oloinen kokonaisuus, ja maut Karibialta. Pitihän sitä kokeilla. Maukasta ja kesäistä. Tortillojen kohdalla oikaisin ja ostin kaupan valmiita pikkutortilloja. Alkuperäisen ohjeen mango vaihtui persikoihin ja tuplasin broileriohjeen, muuten seurasin reseptiä

BROILERIVARTAAT, TORTILLOJA JS PERSIKKASALSAA
(kuudelle)

Vartaat:
1kg broilerin reisilihoja 
marinadi:
2 punaista chiliä
punainen paprika
4 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tummaa muscovadosokeria
4 cm pala tuoretta inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl mustapippuria (ohjeessa maustepippuria)
2 tl paprikajauhetta

limekastike:
1 limetti
2 dl turkkilaista jugurttia
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria myllystä

persikkasalsa:
4 persikkaa
pieni punasipuli
korianteria
1 limetti
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rkl hunajaa
1 tl srirachakastiketta
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Aloita broilerin marinadista. Halkaise chilit ja paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja  paloittele inkivääri ja valkosipuli
2. Yhdistä marinadin aineet kattilassa ja aja sauvasekoittimelle hienoksi. Keitä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Anna marinadin jäähtyä ja leikkaa broilerin paloiksi marinadin joukkoon. Sekoita ja anna maustua 2 tuntia jääkaapissa
3. Pujota palat varrastikkuihin ja grillaa kypsiksi (liota puisi varrastikkuja pari tuntia)
4. Valmista broilerin marinoituessa salsa ja kastike
5. Kuutioi persikat, Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteria. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki salsan aineet ja nosta jääkaappiin maustumaan
6. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Yhdistä jugurtin kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Nosta jääkaappiin maustumaan
7. Tarjoile broilerivartaat lämmitettyjen tortillojen , persikkasalsan ja limettikastikkeen kanssa

Valmistusaika: 1 tunti + broilerin marinointi 2 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti