keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kesäsalaattia

Syömme kesäisin paljon salaatteja. Varhaisperunoita kannattaa keittää aina ylimääräisiä ja laittaa vielä lämpimät perunat maustumaan vaikka tätä salaattia varten tai pilkkoa ne nizzan salaatin pohjaksi. Tällä kertaa salaatissa ei ollut perunoita, vaan kaikkea mitä kaapeista löytyy. Kotiutuessani töistä tulin kaupan kautta ajatuksella ostaa grillattu broileri salaatin proteiiniksi. Broileria ei illalla enää ollut, joten ostin palan savustettua lohta. Nopea maukas iltaruoka. 

HEDELMÄINEN SAVULOHISALAATTI

400g savustettua lohta
erilaisia salaatteja
1/4 cantaloupemelonia
avokado
1 prk mandariinilohkoja mehussa
salaattijuustokuutioita
2 kesäsipulin vartta

kastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
3 tl sinappikurkkusalaattia
3 tl ketsuppia
srirachakastiketta, maun mukaan

1. Aloita kastikkeen valmistamisesta, sekoittamalla kaikki aineet
2. Levitä salaatit tarjoiluastiaan. Revi lohi salaatin päälle. Poista melonista kuoret ja siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra lusikalla avokado reiluiksi paloiksi
3. Lisää meloni, avokado ja mandariinilohkot salaattiin. Ripottele päälle salaattijuustokuutiot ja hienonna pinnalla pari kesäsipulin vartta
4. Tarjoile kastikkeen kanssa

Valmistusaika: 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti