Rentouttava pidennetty viikonloppu mökillä on takana. Viikonlopun kaksi ensimmäistä päivää eli torstain ja perjantain tein etätöitä, tosin virkamiesotteella eli tietokone sulkeutui viimeistään puoli viideltä. Taisi kyllä auetakin aamulla vasta lähempänä yhdeksää. Toisaalta yksin työskennellessä sain aikaiseksi enemmän kuin olin suunnitellut, vaikka torstaina sain puhelimitse hoidella muutaman akuutin ongelman. Rentouttava ympäristö piti yllä hyvää mieltä ja tekeminen sujui. Torstaina yrittäjä kävi Keiteleellä katsomassa kakkoskesäpaikkaamme ja perjantaina hän teki ostokset ja pihahommia. Mökillä kuuluu syödä hyvin, mutta osin pienien säilytystilojenkin vuoksi mietin varsin tehokkaasti mitä syömme, ja miten hyödynnämme mahdolliste ylijäämät. Torstaina grillasimme lohta ja keitimme varhaisperunoita, kastikkeena oli perinteinen kermaviili yrteillä täydennettynä. Perjantaina näistä koottiin mökkiläisen "surf and turf". Alkuperäisversiossa yhdistetään mereneläviä ja pihvi. Mökillä yhdistelmän loivat lohi ja makkara, tällä kertaa braatwursti. En laita ainesten määriä, käytetään se mitä on ja loppu sovelletaan
PERUNA-LOHISALAATTI
keitettyjä varhaisperunoita
grillattua lohta
kapriksia
punasipulia
kermaviilikastikkeen loput
(kermaviili, sinappi, persilja, ruohosipuli, suola, mustapippuri)
grillattua sitruunaa
majoneesia
1. Lohko vielä lämpimät perunat neljään palaan. Paloittele lohi perunoiden kanssa samaan astiaan
2. Lisää kermaviilikastikkeen loput
3. Purista sekaan grillatun sitruunan mehua
4. Kuori ja hienonna punasipuli(a). Hienonna kaprikset. Lisää molemmat salaatin sekaan. Lisää majoneesia, ja sekoita salaatti. Nosta jääkaappiin maustumaan ja tarjoile grillatun braatwurstin kanssa
Valmistusaika: 15 min + maustuminen muutama tunti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti