sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Yrittäjä keittiössä, osa II

Neiti on perheemme leipuri, silloin kun puhutaan makeista herkuista. Leipää meillä taas leipoo yrittäjä. Netissä seikkaillessaan hän löysi irlantilaisen soodaleivän ohjeen, josta jalosti oman suomalaisen versionsa. Erittäin maukasta, ja kuulemma nopeatekoista. Myös jälkikasvu piti. Soodaleipä on parhaimmillaan leivontapäivänä.

SUOMALAINEN SOODALEIPÄ
1 leipä

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 kananmuna
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 dl rypsiöljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna, jugurtti ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi
2. Muotoile taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi leiväksi leivinpaperin päälle
3. Paista 200-asteessa noin  25 minuuttia

Valmistusaika: 10 min + paistaminen 25 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti