maanantai 5. kesäkuuta 2017

Alkukesän lohicurry

Aloitimme neidin kanssa viikonlopun vieton Rovaniemellä siskontytön lakkiaisissa. Kiitos vaan kutsusta, mukavat juhlat. Lauantain ruokailu päätyi siis herkuttelun puolelle; ensin voileipäkakkua, sitten vähän suklaakakkua ja taas voileipäkakkua. Söimmepä sunnuntain aamiaisellakin ennen lentokentälle siirtymistä kakkuja. Kotona etelässä sää oli aurinkoinen ja lämmin. Luin Hesarit takapihan penkillä puolipäiväkahvia nauttien. Ruokana sovellus Jamie Oliverin kalacurrysta. Erittäin hyvää, ja raikasta, pidimme kaikki.

KALACURRY Jamie Oliveria mukaillen
(kuudelle-seitsemälle)

950g lohifilee
200g isoja katkarapuja
2 paprikaa, eri värisiä
3 valkosipulinkynttä
3 cm pätkä inkivääriä
2 punaista chiliä
3 kaffirlimetin lehteä
2 tl sitruunaruohotahnaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
250g kirsikkatomaatteja
2 tlk kookosmaitoa
(1 tl currytahnaa & 
10 tippaa kalakastiketta)
tuoretta korianteria


1. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuori ja suikaloi inkivääri ja valkosipuli. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit
2. Kuullota inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunaruohotahna ja murskatut limetin lehdet rypsisöljyssä paistinpannulla. Lisää paprikat ja jatka paistamista muutama minuutti
3. Levitä seos uunivuokaan, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta lohifilee päälle nahkapuoli ylöspäin. Paista 200 asteessa 5 minuuttia. Poista nahka, lisää kookosmaito ja kirsikkatomaatit. Sekoita ja paista vielä  10 minuuttia
4. Tarkista maku. Minusta tarvitsi tässä vaiheeessa lisää lämpöä ja syvyyttä ja lisäsin currytahnaa sekä kalakastiketta. Lisää katkaravut, sekoita. Nosta vuoka uuniin viideksi minuutiksi
5. Hienonna pinnalle korianteria ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa

Jos filee olisi ollut suomustettu, kalannahan olisi voinut Jamie Oliverin tapaan nostaa ritilälle kalan päälle rapeutumaan ja tarjoilla murustettuna vuuan päällä

Valmistusaika: 35 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti