KALACURRY Jamie Oliveria mukaillen
(kuudelle-seitsemälle)
950g lohifilee
200g isoja katkarapuja
2 paprikaa, eri värisiä
3 valkosipulinkynttä
3 cm pätkä inkivääriä
2 punaista chiliä
3 kaffirlimetin lehteä
2 tl sitruunaruohotahnaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
250g kirsikkatomaatteja
2 tlk kookosmaitoa
(1 tl currytahnaa &
10 tippaa kalakastiketta)
tuoretta korianteria
1. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuori ja suikaloi inkivääri ja valkosipuli. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit
2. Kuullota inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunaruohotahna ja murskatut limetin lehdet rypsisöljyssä paistinpannulla. Lisää paprikat ja jatka paistamista muutama minuutti
3. Levitä seos uunivuokaan, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta lohifilee päälle nahkapuoli ylöspäin. Paista 200 asteessa 5 minuuttia. Poista nahka, lisää kookosmaito ja kirsikkatomaatit. Sekoita ja paista vielä 10 minuuttia
4. Tarkista maku. Minusta tarvitsi tässä vaiheeessa lisää lämpöä ja syvyyttä ja lisäsin currytahnaa sekä kalakastiketta. Lisää katkaravut, sekoita. Nosta vuoka uuniin viideksi minuutiksi
5. Hienonna pinnalle korianteria ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa
Jos filee olisi ollut suomustettu, kalannahan olisi voinut Jamie Oliverin tapaan nostaa ritilälle kalan päälle rapeutumaan ja tarjoilla murustettuna vuuan päällä
Valmistusaika: 35 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti