maanantai 5. tammikuuta 2015

Yksi tavallinen iltapalapiiras

Tätä ei edes pitänyt blogata. Yksi tavallinen iltapalapiiras. Oli vain niin hyvää, että nappasin puhelimen kameralla kuvan, ennen kuin haarukoin viimeisen palasen suuhuni. Tuoreet, maukkaat vihannekset. Hyviä oliiveja. Tuomaan markkinoilta pientuottajalta ostettua cheddaria. Kerrankin onnistunut pohja. Eipä sitä muuta tarvita.


KASVISQUICHE

pohjataikina:
100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

täyte:
parsakaali
1/2  paprikaa
10 pientä luumutomaattia
10 mustaa oliivia
3 kananmunaa
 1 prk vähärasvaista kermaviiliä
2 dl  maitoa
1/2 dl sinihomejuustomuruja
1/2 tl cayennepippuria
1 dl raastettua cheddaria

1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot käsin murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin vartiksi
2. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja voitele pohja & reunat voilla. Kauli taikina reilusti pohjaa isommaksi ja nosta vuokaan. Painele taikina myös reunoille. Laita päälle folio/leivinpaperi ja kaada vuokaan kuivattuja herneitä/ riisiä ja paista pohjaa 200-asteessa 10 minuuttia. Ota herneet/riisit ja folio/leivinpaperi pois ja paista vielä 5 minuuttia
3. Valmista täyte. Paloittele parsakaalin varsi pieneksi ja irrotele nuput. Keitä suolatussa vedessä pari minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä
4. Leikkaa paprika paloiksi. Puolita tomaatit ja oliivit
5. Laita ensimmäisenä parsakaalin nuput tasaisesti taikinan päälle, ripottele parsakaalin varret, tomaatinpuolikkaat, paprikanpalat ja oliivit ympäriinsä
6. Sekoita kananmunat, kermaviili, maito, sinihomejuusto. Anna vähän särmää cayennepippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele raastettu cheddar pinnalle. Paista 200-asteessa 30-40 minuuttia. Anna tasaantua vartti ennen paloiksi leikkaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti