YRTEILLÄ TÄYTETTY KALKKUNANFILEE
kalkkunan rintafilee
(tuoresuolattu)
täyte:
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 dl tuoretta persiljaa
2 valkosipulinkynttä
10 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1/2 dl tomaattien öljyä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl maapähkinöitä
pinnalle:
pkt savustettua pekonia
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit, ja tomaatit
2. Paahda pinjansiemenet ja pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Rouhi paahdetut pinjansiemenet ja pähkinät. Sekoita kaikkki täytteen aineet
3. Leikkaa kalkkunan rintafilee auki kuin kirja ja painele tasaiseksi. Levitä täyte fileen päälle ja kääri rullalle. Kiedo filee ympärille pekonit ja sido filee paistinarulla tasaiseksi paketiksi
4. Laita fileerulla uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari rullan sisään. Paista 170-asteessa, kunnes mittari näyttää 72-astetta. Nyt tähän meni 1 tunti ja 45 minuuttia. Anna rullan levätä folion alla vartti, poista paistinarut ja leikkaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti