sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Suklaakirja I

Neiti sai joululahjaksi reilun tiiliskiven kokoisen teoksen, Suklaan kultaisen kirjan, joka on täynnä suklaareseptejä, niin leivonnaisia, jälkiruokia, kuin suolaisia ruokiakin. Ensimmäisenä kirjasta pääsivät uudenvuodenpäivän lounaalla kokeiluun valkosuklaa-mansikkajuustokakut. Neiti toimi pääkokkina ja minä avustin. Ohje ei ole vaikea, mutta työvaiheita on useita. Yhtenä uutuutena meille oli painomittojen käyttäminen tilavuusmittojen sijaan. Harvemmin käytössä oleva keittiövaaka pääsi siis hommiin. Käytimme mansikan lisäksi myös vadelmaa. Koska marjamme olivat pakasteesta ja ulkomaisia kiehautimme niitä kaksi minuuttia, jäähdytimme ja kaadoimme liian nesteen pois (talteen, neiti teki itselleen juoman lisäämällä spritea) ja soseutimme marjat. Hienon aterian makea päätös.
Taiteellinen asettelu neidin


VALKOSUKLAA-MARJAJUUSTOKAKUT
8 kakkua

170g suklaakeksejä
90g voita
*
400g tuorejuustoa
150g hienoa sokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
150g valkosuklaata
75g marjasosetta
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä


1.Murskaa keksit ja sulata  voi. Sekoita keskenään. Voitele muffinivuuat kolot voilla ja painele keksimassa vuokien pohjille ja sivuille. Nosta kylmään
2. Sulata palasteltu valkosuklaa vesihauteessa
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi
4. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja sitruunankuoriraaste sekaisin. Yhdistå tuorejuusto ja kermavaahto
5. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista liika vesi ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita sitruunamehu hyvin tuorejuuston ja kermavaahdon sekaan. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen valkosuklaa ja toiseen marjasose
6. Ota muffinipelti kylmästä ja lusikoi keksipohjan päälle vuorotellen valkosuklaa- ja marjaseosta. Pyöräytä seokset yhteen marmorikuvioksi. Tasoita päälliset, anna hyytyä kylmässä vähintään puolituntia
7. Irrota kakut pelliltä pyöräyttämällä veistä varovasti reunoja pitkin. Aseta kakut tarjolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti