Itämaiset keitot ovat perheemme suosikkeja. Lähes aina kokeillessani uutta keitto-ohjetta, teini toteaa keiton olevan niin hyvää, että sitä pitää tehdä jatkossakin. Tämän kirkasliemisen happaman tulisen thaikeiton perusversiossa käytetään katkarapuja, mukana on myös sieniä ja usein tomaattia. Nyt valmistin kanaversion ja lisäsin mukaan parsakaalia. Chilin määrää voi halutessaan lisätä, nyt tein lapsiystävällisen version. Nopeaa valmistaa, erittäin maukasta ja jopa terveellistä.
TOM YAM KAI
1 1/2 l kanalientä
2 rkl tom yam- tahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
6 kaffirlimetin lehteä
500g broilerin rintafileetä
1 punainen chili
10 cm pätkä purjosipulia
400g parsakaalia
1 limetti
2 rkl kalakastiketta
1. Kuutioi broileri. Puolita chili, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Puolita purjo, huuhtele ja leikkaa viipaleiksi. Irrottele parsakaalista kukkanuput ja leikkaa varsi ohuiksi kiekoiksi
2. Kiehauta kanaliemi ja lisää tom yam-tahna ja sitruunaruohotahna, kaffirlimetin lehdet sekä broileri. Keitä viisi minuuttia, lisää parsakaalit, keitä kunnes parsakaali on kypsää (mutta säilyttää vielä purutuntuman)
3. Mausta limetinmehulla ja kalakastikkeella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti