sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pähkinämäen perunat

Peruna on yksi monikäyttöisimpiä raaka-aineita. Kevään ensimmäiset varhaisperunat maistuvat voin kanssa ilman muita lisäkkeitä, poronkäristys vaatii hyvää perunamuusia, eivätkä perunamuusin lopuista tehdyt perunarieskatkaan hassumpia ole. Nuoruudessani, kun riisin ja pastan käyttö oli vähäisempää, valkosipuliperunat tai nämä Hasselbackan perunat olivat todella hieno juttu. Silloin perunoiden päälle laitettiin voita, korppujauhoja ja juustoraastetta. Tämä ohje on siitä vähän muokattu, ja hyvin maistui  1980-luvun herkku nytkin srirachalohen kaverina. Lisäkkeenä vielä salaatti vihreästä salaatista, avokadosta ja granaattiomenan siemenistä.


HASSELBACKAN PERUNAT

2-3 kiinteää perunaa/ ruokailija
tuoretta rosmariinia
valkosipulia
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
oliiviöljyä
*
parmesaania

1. Pese perunat ja vedä niihin viiltoja muutaman millin välein, viillot eivät saa tehdä perunasta viipaleita
2. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini, mustapippuri, suola ja oliiviöljy hyvin kulhossa. Lisää perunat ja pyörittele, jätä hetkeksi maustumaan
3. Nosta perunat uunivuokaan, viiltopuoli ylöspäin. Paista 200-asteessa 30 minuuttia, kaada loppu oliiviöljyseos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle vastaraastettua parmesaania. Paista vielä vartti, tai kunnes perunat ovat kypsiä (kokeile kypsyyttä vaikka hammastikulla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti