sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suklaista ilman gluteenia

Neiti on ihastunut granaattiomenan siemeniin, joten vuoden ensimmäisessä Glorian ruoka&viinissä ollut leivontaohje pääsi heti kokeiluun. Vielä parempi kun kyseiseen herkkuun ei käytetä vehnäjauhoja. Myös valmistaminen on helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan. Vaikka granaattiomena tasapainottaa makeutta, pienen pieni pala on riittävä. Lisäksi tarjottava turkkilainen jugurtti taittaa sekin makeutta.

GRANAATTIOMENA-BROWNIE
12 palaa

80g voita
220g tummaa suklaata
1 1/2 dl vaaleaa ruokosokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl saksanpähkinöitä
1 1/2 dl granaattiomenan siemeniä
*
turkkilaista jugurttia
(makeuta halutessasi tomusokerilla)
granaattiomenan siemeniä

1. Vuoraa 12x18cm uunivuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
2. Rouhi pähkinät ja halkaise granaattiomena(t) ja naputtele siemenet pois.
3. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää sokeri ja kananmunat, sekoita
4. Sekoita kaakao, maissitärkkelys ja vaniljasokeri, siivilöi taikinaan. Lisää rouhitut pähkinät ja granaattiomenan siemenet ja sekoita taikina tasaiseksi
5. Levitä taikina vuokaan noin 5cm kerrokseksi, paista 25-30 minuuttia. Brownie saa jäädä sisältä tahmeaksi
6. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi, tarjoile jugurtin ja granaattiomenan siementen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti