perjantai 9. tammikuuta 2015

Unkarin makuja keitossa

Arkiruokailumme pelastajia ovat keitot; jauhelihakeitto, kanakeitto ja makkarakeitto kaiketi yleisimpinä. Samojakin perusraaka-aineita voi käyttää ilman kyllästymistä, kun vaihtelee mausteita, ja silti ruoka valmistuu nopeasti ja on edullista. Jauhelihakeittoon voi lisätä kaalia ja maustaa sen itämaisittain. Kanakeitto saa maukkaan pohjan sunnuntaisen uunibroilerin jämistä ja kasvikset voivat olla niitä, joita kotoa löytyy. Pikainen tomaattimakkarakeittomme on ollut monesti kiireisen päivän pelastus. Paprika vie tämän keiton makumaailman Unkariin. Unkarin-tuliainen, voimakas paprikajauhe antaa mukavaa lämpöä ilman, että keitto on tulinen. Lisäkkeenä tarjottava ranskankerma pyöristää makuja.


"UNKARILAINEN"  MAKKARAKEITTO

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuminansiemeniä
2 tl voimakasta paprikajauhetta
rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 l kasvislientä
4 kiinteää perunaa
1 iso porkkana
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
paketti (375g) krakovanmakkaraa
(tai muu voimakas makkara)
*
ranskankermaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna kuminansiemenet morttelissa. Kuullota sipulit, ja kuminansiemenet ja paprikajauhe rypsiöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi
2. Kuori perunat ja porkkanat, ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi ja perunat vähän isommiksi kuutioiksi Lisää keittoon
3. Leikkaa makkarat viipaleiksi  ja paista molemmin puolin ruskeiksi
4. Leikkaa paprikat paloiksi. Lisää makkarat ja paprikat keittoon. Keitä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa (kasvisliemi ja makkarat ovat suolaisia)
5. Tarjoile ranskankerman kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti