lauantai 29. marraskuuta 2014

"Polentalaiset"

Selailin viime lauantaina joululehtiä, osa uusia, osa vuosien takaa. Yhdessä lehdistä lisukkeena tarjottiin polentaranskalaisia. Olen kerran tehnyt polentaa muistaakseni ankan lisäkkeeksi ja se ei herättänyt perheessä suurta ihastusta. Polentaranskalaiset kuitenkin kuulostivat hauskan erilaisilta, joten niitä olisi pakko kokeilla.  Sunnuntain myöhäiselle lounaalle en jaksanut kahlata lehtipinoa uudelleen, vaan googletin ja tällä löytämälläni ohjeella mentiin.  Polentapuuron maustoin kotona löytyneillä aineilla, mutta muuten seurasin ohjetta. Ranskalaisten ulkonäkö vastasi täysin kotona tehtyjä perunaranskalaisia, ja maustakaan ei oikein saanut kiinni mistä on kyse. Yhdessä pohdimme mikä ruuan nimi voisi olla, ranskalaisethan viittaavat perunaan ja päädyimme polentalaisiin. Lisäksi tarjolla oli uunisipuleita, kokonaisena paistettua kanaa ja vihreää salaattia. Jälkkäriksi neidin tekemä suklaakakku.


POLENTALAISET eli RANSKALAISET POLENTASTA

3 dl esikypsytettyjä polentaryynejä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl savupaprikaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
1 rkl voita
1 1/2 dl  vastaraastettua parmesaania
*
tuoretta rosmariinia
suolaa
rypsiöljyä

1. Laita vesi kiehumaan, lisää kanaliemikuutio, paprikajauhe ja mustapippuri ja polentaryynit voimakkaasti vatkaten. Anna kiehua paketin ohjeen mukaan. Lisää tarvittaessa vettä, jos polenta paksunee liikaa
2. Sekoita mukaan sitruunanmehu - ja kuori, voi sekä parmesaani
3. Laita isoon uunivuokaan leivinpaperi ja voitele se rypsiöljyllä. Levitä polenta tasaiseksi n 1 cm paksuiseksi neliöksi vuokaan ja nosta kylmään pariksi tunniksi (tai seuraavaan päivään asti)
4. Laita uunipellille leivinpaperi voitele se  rypsiöljyllä. Ota polenta kylmästä ja leikkaa se  tikuiksi (sentin paksuisia kaikilta sivuilta ja noin etusormen pituisia) ja nosta pellille. Laita pellille myös muutama rosmariininoksa ja liruttele päälle oliiviöljyä
5. Paista 225-asteessa  20 minuuttia, käännä ranskalaiset ja paista vielä 20 minuuttia. Varmista, että ranskalaiset ovat rapeita, murustele pinnalle sormisuolaa ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti