POLENTALAISET eli RANSKALAISET POLENTASTA
3 dl esikypsytettyjä polentaryynejä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl savupaprikaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
1 rkl voita
1 1/2 dl vastaraastettua parmesaania
*
tuoretta rosmariinia
suolaa
rypsiöljyä
1. Laita vesi kiehumaan, lisää kanaliemikuutio, paprikajauhe ja mustapippuri ja polentaryynit voimakkaasti vatkaten. Anna kiehua paketin ohjeen mukaan. Lisää tarvittaessa vettä, jos polenta paksunee liikaa
2. Sekoita mukaan sitruunanmehu - ja kuori, voi sekä parmesaani
3. Laita isoon uunivuokaan leivinpaperi ja voitele se rypsiöljyllä. Levitä polenta tasaiseksi n 1 cm paksuiseksi neliöksi vuokaan ja nosta kylmään pariksi tunniksi (tai seuraavaan päivään asti)
4. Laita uunipellille leivinpaperi voitele se rypsiöljyllä. Ota polenta kylmästä ja leikkaa se tikuiksi (sentin paksuisia kaikilta sivuilta ja noin etusormen pituisia) ja nosta pellille. Laita pellille myös muutama rosmariininoksa ja liruttele päälle oliiviöljyä
5. Paista 225-asteessa 20 minuuttia, käännä ranskalaiset ja paista vielä 20 minuuttia. Varmista, että ranskalaiset ovat rapeita, murustele pinnalle sormisuolaa ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti