sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Makean kirpeää jälkiruokaa helposti

Marraskuun toisena sunnuntaina vietimme isänpäivää. Meillä isää lukuunottamatta kaikki ovat aamu-unisia, joten isä ei saanut aamukahvia sänkyyn. Nautimme kuitenkin meidän perheellemme sopivaan rytmiin yhdessä kevyen brunssin ja myöhäisen lounaan ja illalla vielä kahvit neidin leivonnaisten kanssa. Lounaalla alkuruokana oli kylmäsavulohi-wasabi rullia saaristolaisleivän kanssa, pääruokana sitruunaista uunibroileria ja riisiä ja jälkiruokana uskomattoman helppo, mutta maukas passionmousse. Ohje löytyi googlaamalla "isänpäivä+jälkiruoka", mutta nyt en sitä enää löytänyt. Neiti vastasi jälkiruuan valmistamisesta, kun itse askartelin alkuruuan kanssa. Broileri ja riisi valmistuivat lähes itsestään uunissa samassa astiassa.


PASSIONMOUSSE
6 annosta

1tlk kondensoitua maitoa
3 dl kuohukermaa
1 limetti
10 +2  passionhedelmää

1. Kaavi 10 passionhedelmästä sisukset isoon kulhoon, lisää kondensoitu maito, kuohukerma, limetin raastettu kuori ja mehu. Vatkaa vaahdoksi ja jaa tarjoiluastioihin
2. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään. Tarjoillessa viimeistele passionhedelmällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti