LAMMASPAIMENEN PAISTOS SUPPILOVAHVEROILLA
(noin kuudelle)
(noin kuudelle)
perunamuusia (noin kilosta perunoita)
2 kananmunan keltuaista
ripaus suolaa
sieni-lammaskastike:
~500g lampaan jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
(tai vastaava määrä tuoreita)
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl worcestershirenkastiketta
2 oksaa tuoretta timjamia
1 oksa tuoretta rosmariinia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
lihaliemikuutio
~5 dl vettä
rypsiöljyä
*
voita, parmesaania
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit. Anna sienten liota hetki vedessä ja hienonna ne. Kuullota sipuleita hetki ja lisää sienet, paista kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää tomaattipyree ja kaada kattilaan
2. Paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada kattilaan
3. Kuori ja kuutioi porkkanat pieneksi ja lisää kattilaan mausteiden, veden ja lihaliemikuution kanssa. Anna hautua pienellä lämmöllä puolisen tuntia. Tarkista maku ja kaada kastike uunivuuan pohjalle
4. Sekoita muusiin keltuaiset ja mausta suolalla. Levitä muusi kastikkeen päälle, lisää pinnalle muutama voinokare ja vastaraastettua parmesaania
5. Paista 200-asteessa puolisen tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti