LIEMI PORONLUISTA
800g poron soppaluita
iso porkkana
iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pala juuriselleriä
timjamia
rosmariinia
8 mustapippuria
kourallinen kuivia suppilovahveroita
1 rkl suolaa
2 1/2- 3 l vettä
1. Huuhtele luut kylmällä vedellä. Laita luut kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä kunnes luut peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pinnalle kertyvä vaahto tarkkaan pois
2. Alenna lämpö siten, että liemi poreilee hiljaa. Kuori vielä vaahto pois. Lohko liemeen pestyt porkkana, sipulit ja selleri. Lisää liemeen myös muutama oksa timjamia ja/ tai rosmariinia sekä mustapippurit, suola ja suppilovahveroita tuomaan "umamia". Keitä hiljaisella tulella kannella peitettynä 2-4 tuntia, ja siivilöi. Anna liemen seistä kunnes se on jäähtynyt, niin voit kuoria pinnalta rasvan pois. Käytä keiton pohjana tai pakasta odottamaan sopivaa tilannetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti