keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Lohta ja perunaa

Kala on useimmiten lohta, ja sekin samalla tutulla reseptillä valmistettua. Truly Kirasta löytyi erilainen mausteinen versio. Nopea ja maukas ohje. Ensimmäinen palanen lohta oli jopa tulista, mutta lisäkkeeksi valmistamani valkosipuliperunamuusi pehmensi makuja niin, että jopa neiti piti tästä. Valkosipulimuusia tein suuren annoksen, sillä loppu jalostui paimenen paistokseen, josta myöhemmin lisää.


ERILAINEN UUNILOHI ja VALKOSIPULIPERUNAMUUSI

1kg nahallinen lohifilee

Kuiva mausteseos:
1,5 rkl  korianterinsiemeniä
1 rkl savupaprikaa
1 rkl juustokuminaa (jeeraa)
1 tl cayennepippuria

3 rkl harissatahnaa
3 rkl ruokokidesokeria
1 rkl sitruunamehua

1. Rouhi korianterinsiemenet morttelissa, lisää muut kuivan mausteseoksen aineet ja sekoita. Lisää harissatahna, sokeri ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi
2. Laita lohi uunivuokaan ja levitä tahna päälle. Paista 220-asteessa noin 20 minuuttia, lohi saa jäädä sisältä meheväksi


Valkosipulimuusi

2kg jauhoisia perunoita
6 valkosipulinkynttä
maitoa
voita
pala parmesaania
suolaa

1. Kuori ja lohko perunat veteen. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää mukaan. Keitä perunat kypsiksi
2. Murskaa perunat ja lisää pienissä erissä maitoa, ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Ota noin puolet muusista erilleen ja lisää 1 dl raastettua parmesaania, reilu nokare voita ja mausta suolalla. Käytä loppu muusi rieskoihin, purjoperunakeittoon tai paimenenpaistokseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti