ERILAINEN UUNILOHI ja VALKOSIPULIPERUNAMUUSI
1kg nahallinen lohifilee
Kuiva mausteseos:
1,5 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl savupaprikaa
1 rkl juustokuminaa (jeeraa)
1 tl cayennepippuria
3 rkl harissatahnaa
3 rkl ruokokidesokeria
1 rkl sitruunamehua
2. Laita lohi uunivuokaan ja levitä tahna päälle. Paista 220-asteessa noin 20 minuuttia, lohi saa jäädä sisältä meheväksi
Valkosipulimuusi
2kg jauhoisia perunoita
6 valkosipulinkynttä
maitoa
voita
pala parmesaania
suolaa
1. Kuori ja lohko perunat veteen. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää mukaan. Keitä perunat kypsiksi
2. Murskaa perunat ja lisää pienissä erissä maitoa, ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Ota noin puolet muusista erilleen ja lisää 1 dl raastettua parmesaania, reilu nokare voita ja mausta suolalla. Käytä loppu muusi rieskoihin, purjoperunakeittoon tai paimenenpaistokseen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti