torstai 20. marraskuuta 2014

Arjen broilerikeittoa

Tapasimme vanhempiani ja isä kertoi heidän käyneen lukemassa mitä meillä on syöty. Nyt näyttää pahasti siltä, ettei meillä ole syöty mitään, sillä blogissa on jälleen varsin rauhallista. Pitää korjata tilanne. Helppo tapa pitää perhe tyytyväisenä kiireisinä aikoina on keittää reilu kattilallinen keittoa, jota sitten saa lämmittää pitkin viikkoa. Tässä yksi sellainen keitto, pienin muokkauksin Hellapoliisilta kopioitua. Jopa neiti, joka ei parsakaalista niin välitä, piti tästä keitosta.



NINAN BROILERIKEITTO


rypsiöljyä
750 g broilerin paistisuikaleita
2 omenaa 
1 iso sipuli 
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 l vettä
2 dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio
3 dl pakastemaissia 
400 g parsakaalia
2 dl ranskankermaa  
2 tl currya

1 tl kurkumaa

mustapippuria
suolaa
persiljaa 


1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi omena. Leikkaa parsakaalin nuput pienemmiksi. Kuutioi parsakaalin varsi
2. Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerisuikaleet, lisää curry, kurkuma, sipuli ja parsakaalinvarsi, sekoita ja anna paistua hetki. Lisää omenakuutiot
3. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen. Lisää kaikki muut aineet, paitsi ranskankerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia

4. Lisää ranskankerma. Kiehauta, mutta älä enää keitä.  Hienonna persilja ja lisää se keiton pinnalle. Tarjoile ruisleivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti