Tavallisen, tutun ja turvallisen, mutta usein toistettuna tylsän uunilohen uudelle tasolle nostamiseen löytyi jo toinen resepti. Edelleen erittäin helppoa, ja maistui meillä myös neidille. Alkuperäinen ohje Gwyneth Paltrown, niin, sen amerikkalaisen näyttelijän. Paltrown srirachankin sanottiin olevan kotona tehtyä, minä ostin omani kaupasta. Tein maustekastikkeesta vähän alkuperäisohjetta tulisempaa, sillä lohi kestää hyvin voimakkaita makuja. Nyt paistoin lohen annospaloiksi leikattuna, mutta kokonaisen fileen käyttäminen tekee valmistelusta vielä nopeampaa. Toki silloin lohi saa olla uunissa hieman kauemmin. Uskon, että kastike jalostaisi myös grillatun tai savustetun lohen uudelle tasolle. Lisäkkeenä riisiä ja tuunattua kurkku-fenkolisalaattia. Nyt kotona ei ollut Yuzu-kastiketta, ja korvasin sen limetin mehulla. Maku oli terävämpi, ja lisäsin ripauksen sokeria pyöristämään makuja.
SRIRACHA-LOHI
kuudelle
1kg lohifilee
kastike:
3 rkl vaahterasiirappia
1 1/2 rkl sriracha-kastiketta
limetin mehu ja raastettu kuori
1/2 tl merisuolahiutaleita
*
korianteria
1. Poista lohifileesta ruodot, liika rasva ja nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan
2. Sekoita kastikkeen aineet ja sivele lohipalat kastikkeella. Nosta lohivuoka 220-asteiseen uuniin ja paista noin 15 minuuttia. Lohi saa jäädä sisältä meheväksi. Hienonna päälle korianteria ja nauti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti